Motorola и iFixit представиха комплекти за ремонт на смартфони

1
518

Motorola съвместно с iFixit анонсира специализирани комплекти за самостоятелен ремонт на смартфоните Moto. С тяхна помощ, в домашни условия може да бъде подменена акумулаторната батерия, дисплейният модул и други.

Всеки комплект включва различен брой инструменти, изпълняващи различни задачи при разглобяването и сглобяването на мобилното устройство. Освен всевъзможните отвертки, смукала и пинцети, комплектът включва и оригиналната резервна част, която трябва да бъде подменена.

Цената на всеки един от новите комплекти зависи от вида на мобилното устройство и от поставеният резервен компонент. Така например, инструментите плюс акумулаторната батерия за Moto X струват $40. Комплектът за подмяна на дисплея на Droid Turbo 2 или Moto Z Force е с цена $200.

Към днешен ден се предлагат комплекти за домашен ремонт на Moto Z Force и Z Play, Moto G4 и G5, Moto X Pure, Droid Turbo 2 и първото поколение на Moto X. Съвсем скоро ще излязат и версии за другите модели. Инструментите могат да се използват и за други смартфони.

Това е интересен подход, коренно различен от този на Apple. Корпорацията от Купертино произвежда мобилни устройства, които трудно се ремонтират. Акумулаторната батерия е здраво залепена с помощта на специално лепило, а замяната на компонентите нарочно е направена много трудна.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Miroslav Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Miroslav
Miroslav

Supeeeeeeeeer!