Mozilla пусна емулатор на Firefox OS

0
85

Както бе съобщено по-рано, Mozilla Foundation, известна най-вече със своите браузъри и пощенски клиенти за различни платформи, включително мобилни, разработва и мобилна операционна система с името Firefox OS, чиято Alpha версия бе представена това лято. Припомняме, че новата мобилна платформа е с отворен код и е предназначена главно за бюджетни смартфони и устройства за среден клас.

Последните новини за Firefox OS се появиха в началото на юли, когато беше представен първият прототип на устройство, управлявано от тази система. След това дълго време за платформата се носеха само слухове, включително този за смартфон от ZTE, работещ под управлението на новата мобилна операционна система на Mozilla. Ето че сега разработчикът наруши своето мълчание и направи важна стъпка по пътя към официалния старт на платформата – на бял свят се появи емулатор за Firefox OS.

Сега всеки желаещ може да изтегли и изпробва Firefox OS. Емулаторът на операционната система и магазина за приложения за нея работи на базата на уеб технологии във вид на добавка за настолната версия на браузъра Mozilla Firefox, достъпна във версии за Windows, Linux и Mac OS X. Тя се нарича „r2d2b2g“, което всъщност е съкращение от „Ready to Deliver to Boot to Gecko“. Емулаторът може да бъде изтеглен от този адрес.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари