Nexus One става първият смартфон с Android изпратен в Космоса

0
24

Със сигурност не можем да наречем Nexus One „последна дума на технологиите“. Моделът обаче може да остане в историята като първият смартфон с Android OS изпратен в Космоса. Космическият център към Университета в Съри, Англия ще изпрати един такъв телефон в атмосферата, закрепяйки го към тялото на сателита STRaND-1, който ще бъде изстрелян от Срихарикота, Индия по-късно този месец.

Главният инженер по проекта д-р Крис Бриджис твърди, че предварителните им тестове са доказали издръжливостта на Nexus One. Според него мобилното устройство би издържало на променящата се температура и радиация по пътя си към Космоса. По време на полета си сателитът STRaND-1 ще събира различни данни с помощта на експериментални приложения заредени на телефона.

Едно такова приложение, например, е Scream in Space – програма създадена с цел да установи дали наистина е възможно да се крещи във вакуума. Във втората фаза на полета на сателита управлението му ще бъде прехвърлено на телефона, за да се разбере дали действително можем да управляваме летящи в Космоса сателити с помощта на смартфон. Запитан защо е избрал точно Nexus One, Бриджис отвръща: „това е най-подходящият за такъв тип проект телефон с Android“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари