fbpx
-6.8 C
София

Nokia ще забрани продажбите на HTC One в Холандия

Най-четени

Компания HTC се сблъсква с още един сериозен проблем при реализацията на своя нов флагмански смартфон One. След като старта на продажбите беше отложен с месец, в някои страни предлагането на устройството може да бъде изцяло забранено.

Инициатор на такава забрана е Nokia. Работата е там, че HTC използва в смартфоните One чифт високо амплитудни микрофони, разработени от компания ST Microelectronics в сътрудничество с Nokia. А финландският производител не разрешава употребата им по никакъв начин без неговото съгласие (което се е и случило с HTC).

Нещо повече, тайванската компания дори се е опитала да приложи хитрост, съобщавайки, че новият флагман използва „HDR микрофони“ и представяйки ги като конкурентно предимство. В действителност, обаче, при направена проверка се оказва, че това не са нищо по-различно от „HAAC-микрофоните“, които могат да бъдат намерени в повечето смартфони на Nokia.

Разбира се, финландският производител е достатъчно възмутен и е успял да постигне предварителна забрана за продажбите на HTC One в Холандия. Да, забраната наистина е предварителна и може да бъде обжалвана. Въпреки това, в този случай съдът, вероятно, ще бъде на страната на финландците. A победа в Холандия със сигурност може да доведе до появата на подобни дела и в други страни. В този случай, HTC ще трябва да намери заместник на своите „HDR-микрофони“, което, обаче, ще доведе до още загуба на време и огромен финансов разход.

Е, ще следим развитието на събитията и в бъдеще.

Предишна новинаFotoMorph 13.8.3
Следваща новинаBeagleBone Black – компютър с Linux за $45
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини