fbpx
1.8 C
София

OnePlus представи своята нова фирмена графична среда HydrogenOS 11

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията OnePlus официално представи новата версия на своята фирмена графична среда HydrogenOS 11 базирана на мобилната операционната система Android 11. Новият фърмуер има редица нововъведения, включително тъмен режим с възможност за промяна на параметрите, функцията Always On Display, смарт галерия и подобрени алгоритми за управление на оперативната памет.

Графичната среда HydrogenOS 11 е с тотален редизайн, като са засегнати на практика всички елементи на системата. Ключов акцент при разработването на на новия фърмуер е минималистичния стил на всички иконки и елементи, който съвсем лесно се възприема от хората на всякаква възраст. Едно от дългоочакваните нововъведения е появата на функцията Always On Display, с помощта на която притежателите на смартфони с OLED дисплеи могат непрекъснато да извеждат на екрана на телефона на телефона, информация за получените уведомления, информация за времето и т.н. Тази информация може да се извежда и при заключен смартфон.

В HydrogenOS 11 е интегрирана смарт галерия, която не само включва инструмент за бързо редактиране на изображения, но и ежеседмично генерира кратък хронологичен подбор на снимките, направени за този период. Графичната среда предлага и помощта на изкуствен интелект. Вграденото приложение за водене на бележки вече има усъвършенствана функция за запис на глас с удобен превключвател за избор на типа на запис на звук. Освен това, записаният глас може веднага да бъде автоматично преобразуван в текст.

Като се има предвид, че HydrogenOS 11 е разработвана според препоръките на хиляди потребители на тази платформа от целия свят, много от новите функции са се появили благодарение на директното участие на феновете. Така например, в новата графична среда е добавен многопотребителския режим Дзен, който дава възможност за създаването на виртуални стаи за медитация с приятели и познати. Добавен е и нов специален тъмен режим на интерфейса с функция за включване и изключване в точно определено време и гъвкави настройки на цветовия дизайн.

Друга характерна особеност на HydrogenOS 11 е новият алгоритъм ORM за управление на паметта, който повишава ефективността от нейното използване и увеличава броя на приложенията, които могат да работят във фонов режим. Представителите на OnePlus подчертаха, че докато в предишната версия на HydrogenOS средният брой на работещите фонови приложения в смартфона OnePlus 8 Pro с 8 GB оперативна памет е било 12,6, то след обновяването до HydrogenOS 11 техният брой е нараснал с 41,6% – до 17,7.

Оптимизирана е и технологията за честотата на обновяване на дисплея Turbo Booster 2.0, която е особено актуална при игрите.

От 10 август тази година притежателите на OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro ще могат да пробват предварителната версия на HydrogenOS 11 за разработчици. Публичната бета версия се очаква да излезе през четвъртото тримесечие на тази година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини