OnePlus съобщи кога ще прекрати поддръжката на своите флагмански смартфони

0
423

Компанията OnePlus добави в своя официален уеб сайт нова страница, в която е указано кога приключва софтуерната поддръжка на нейните смартфони.

Флагманската серия  OnePlus 8, която включва три модела (OnePlus 8, OnePlus 8 Pro и OnePlus 8 5G), ще получава редовни тримесечни обновявания до месец април 2023 година включително – тоест, в продължение на три години от датата на тяхното излизане. Що се отнася до смартфона OnePlus Nord, то неговата поддръжка ще продължи до месец юли същата година. На притежателите на тези модели смартфони им е провървяло повече, отколкото на собствениците на OnePlus Nord N10 и N100, които могат да разчитат само на две години стабилна поддръжка и едва ли някога ще получат по-нова версия на Android от Android 11.

За смартфоните на OnePlus, излезли през 2018 и 2019 години, засега няма информация. Но като се има предвид че OnePlus 3 и OnePlus 3T получиха своите последни обновявания по безопасност в края на 2019 година – тоест три години след тяхното излизане на пазара, то поддръжката на OnePlus 6 и OnePlus 7 скоро ще бъде прекратена. А за OnePlus 5 ноемврийският пач вероятно ще бъде последен.

Важно е да отбележим, че става дума само за обновяванията по безопасността, а не за пълноценното обновяване на софтуера на смартфоните. Обикновено флагманите на OnePlus получават новите версии на Android в продължение на две години от датата на тяхното излизане на пазара и след това могат да разчитат на още една година поддръжка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари