PlayBook ще е с Android App Player

0
40

Research In Motion разработва Android App Player за таблетния си компютър PlayBook, базиран на операционната система QNX и се очаква да бъде наличен преди края на лятото. Бета версия на плейъра е била публикувана по невнимание в сайта на канадската компанията и впоследствие е била премахната от сайта, потвърди RIM – производителят на популярното устройство BlackBerry.

143,28MB файл sys.android.bar е бил публикуван в няколко огледални сайта въпреки, че е бил изтеглен рано от сайта на Research In Motion, след като е бил публикуван погрешно. Компанията предупреждава потребителите да не инсталират приложението, тъй като все още е твърде несъвършено и може да не функционира нормално.

Целта на Research In Motion е да направи възможно двеста и петдесетте хиляди приложения в Android Marketplace да бъдат достъпни за BlackBerry. BlackBerry World разполага с далеч по-малко приложения отколкото конкурентните платформи на Google и Apple.

Сред „тайните” на превръщането във възможно задействането приложения за Android на други мобилни операционни системи е „умната” архитектура на платформата на Google въобще и виртуалната машина Далвик (Dalvik) в частност. Приложенията за Андроид в действителност не се задействат на Андроид или на неговата Линукс основа, а на Далвик. Далвик се базира на Джава, поради което приложенията за Андроид може да бъдат задействани на други платформи.

Неотдавна бе представен нов проект с отворен код, наречен In-the-box, който скоро може да позволи на разработчиците да задействат стандартния source код на Андроид на iOS след минимални промени.

Все още не е ясно дали RIM ще използва собствени технологии или Dalvik. Патентните спорове между Google и Oracle (собственик на Java след придобиването на Sun Microsystems) може да са причина канадците да се откажат от Dalvik.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари