RIM отговори на обвиненията за марката BBM

0
19

Закъсалата канадска компания RIM отговори официално на обвиненията, че нарушава запазена търговска марка чрез името на една от своите услуги. Става въпрос за BBM, което е съкращение от BlackBerry Messenger. Както ви съобщихме преди няколко дни, срещу RIM беше заведено дело за злоупотреба с марка от друга канадска компания. Вчера RIM пусна писмено изявление по въпроса, предаде Mobile Burn.

В него се казва:

„След пускането си през месец юли 2005 година, BlackBerry Messenger се превърна в изключително популярна социална услуга в рамките на мобилните мрежи. През 2010 година RIM започна формалното използване на акронима BBM, който към този момент вече се беше внедрил органично в речника на клиентите, като естествено съкращение на BlackBerry Messenger. Услугите, които са асоциирани с BBM на RIM се различават съществено от тези на BBM Canada и според законите, които действат в Канада и двете компании имат право да използват абревиатурата.”

В позицията на RIM по повод на делото се казва още, че двете компании работят в различни индустрии и никога не са били конкуренти, в която и да е област. Според мобилния гигант делото е заведено за защита на марка, която е използвана извън обхвата на дейност, който имат тъжителите от BBM Canada. Поради това адвокатите на RIM са пуснали молба за прекратяване на делото, тъй като в него няма обвинение, което да е нарушение по смисъла на канадските закони.

От RIM са подали заявка за регистрация на марката BBM за телекомуникационна дейност, но молбата все още чака за одобрение.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари