Robin – алтернатива на Siri за Android

0
24

Компанията Magnifis пусна на пазара мобилен асистент с гласово активиране на име Robin. Услугата е предназначена за смартфоните с Android и по думите на повечето специалисти, е добра алтернатива на популярната услуга Siri на Apple. Според Cnet.com, най-доброто описание на Robin е смесица между Siri и Waze.

Подобно на Waze, услугата се активира не с бутон, а с движение – нещо, което несъмнено ще е в полза на шофьорите. Това обаче не е единствената функция полезна за използване в автомобила. Robin дава информация и за състоянието на трафика както и за наличието на радари по пътя напред. Услугата, също така, предоставя информация за наличието на паркинги или за цените на горивото.

Всъщност, повечето възможности на Robin са свързани именно с автомобила, което означава, че не е съвсем като Siri. Гласовият асистент на Apple може, например, да изпраща SMS-и или да пуска музика. Robin не прави тези неща. За да диктувате съобщение трябва да използвате единствено предвидените за това вградени възможности на Android.

Приложението, което се предлага безплатно в Google Play, все още е във бета версия. Според някои, Robin все още не може да работи с някои смартфони, в това число HTC MyTouch 4G и HTC Evo 4G LTE.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари