Samsung Galaxy S III отчете 10 милиона продажби

1
32

Миналия месец от Samsung предрекоха, че последният им флагшип – Galaxy S III – ще отбележи десет милиона продажби още до края на юли. Изглежда обаче смартфонът се продава много по-добре от очакваното. Според анализаторите, Samsung Galaxy S III вече се е продал повече от десет милиона пъти – седмица преди края на юли.

Президентът на компанията Шин Йонг-кюн сам потвърди, че телефонът е преминал десет милиона продажби, но отказа да предостави на пресата конкретни данни. Какъвто и да е точният брой, това означава, че през последните два месеца телефонът се е продавал средно по 190 хиляди пъти всеки ден. Това автоматично прави Galaxy S III един от най-търсените смартфони на пазара в момента.

Samsung със сигурност са доволни от представянето на смартфона си, чиято съдба в Съединените щати висеше на косъм. Моделът беше въвлечен в патентния спор между Samsung и Apple и над него висеше забрана за внос и продажба на територията на Америка. Спорът все още не е приключен, но в момента съдът го е отложил за по-късно.

Иначе телефонът се радва главно на положителни критики от страна на потребителите и специалистите на пазара за смартфони. Той печели почитатели със спецификации като 4,8-инчов HD Super AMOLED дисплей с резолюция 1280 х 720, мощен процесор и характерен изчистен дизайн.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари