Sony подготвя смартфона Xperia 1R с 5К дисплей

1
1109

В миналото Sony представи смартфона Z5 Premium, който бе характерен предимно със своя 4К UHD дисплей. Японската компания продължи експериментите си с 4К резолюция в моделите XZ Premium, XZ2 Premium и Xperia 1.

По всичко личи, че японците вярват в бъдещето на разнообразно съдържание с 5К резолюция и искат да бъдат първи и в тази област. Едновременно с това ще бъде направен нов опит на компанията да обърне внимание върху себе си, понеже към днешен ден Sony не се представя добре на пазара.

Според данните на уеб изданието Sumahoinfo, японската компания подготвя смартфона Xperia 1R, който ще прилича на Xperia 1, но ще има 5К дисплей с разделителна способност 5040х2160 пиксела и съотношение на страните 21:9. Плътността на изображението ще бъде 899 пиксела на инч, като се предполага, че диагоналът на дисплея ще бъде 6,1 инча.

Няма информация кога точно смартфонът Xperia 1R ще излезе на пазара. Голяма е вероятността прототипът на този мобилен телефон да бъде показан по време на есенното изложение IFA 2019, което е обявено за месец септември тази година.

Очаква се новият смартфон да бъде нишов и експериментален продукт, адресиран преди всичко към гиковете и към феновете на допълнената и виртуалната реалност. Едва ли цената на този смартфон ще бъде ниска, а това обикновено означава, че продажбите няма да са високи.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

3000 долара базова цена предричам. Ами как да има успехи, на тоя свят повечето хора не биха похарчили толкова пари за слушалка, дори и сред тези, за които не е проблем финансово.