HTC U ще ползва най-новия стандарт Bluetooth 5.0

0
14

Вчера HTC пусна кратък 5-секунден тийзър за новия си флагман HTC U. За съжаление, видеото не разкри почти нищо, освен интересната технология Edge Sense, която позволява на потребителите да извършват различни действия само на базата на това колко силно стиснат апарата в ръка.

Друга интересна информация за HTC U обаче идва от сайта Bluetooth.org, откъдето става ясно, че телефонът ще ползва най-новия стандарт за връзка Bluetooth 5.0. В официалната база данни там се появи модел с номер STK-Q50-2PZC, който съответства именно на флагмана на НТС.

Bluetooth 5.0 е последното поколение безжичен стандарт и гарантира четири пъти по-голям обхват от предния Bluetooth 4.2, заедно с два пъти по-бърз пренос на данни. Освен това, вече може едновременно да свържете два чифта устройства. Първият смартфон, ползващ Bluetooth 5.0, е Samsung Galaxy S8 и изглежда, че HTC ще получи правото да изкара на пазара втория.

Самият HTC U ползва Snapdragon 835 SoC и разполага с 5.5-инчов QHD дисплей, както и с Android 7.1 Nougat, върху който е поставен интерфейса HTC Sense 9. Телефонът ще бъде анонсиран на 16 май.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за