Nikon представиха компактните апарати J3 и S1

1
20

Компактните фотоапарати със сменяема оптика стават все по-популярни на пазара. Наскоро Nikon пуснаха два нови модела от линията си 1 Series, използващи CX матрица – J3 и S1. И двата модела, най-общо казано, представляват опростена версия на флагшипа V2 като поддържат същия процесор на изображението Expeed 3A и същата скорост на снимане от 15 кадъра в секунда.

Двата апарата си приличат доста като дизайн, като единствената разлика е, че при J3 има бутон за избиране на режим в горната част. Иначе, и в двата апарата бутоните за ръчен контрол са много по-малко от тези във V2. Нито един от двата модела, например, няма физически бутон за избиране на стойност на диафрагмата. Моделите обаче имат нова изскачаща светкавица, направена така, че да изпраща импулс към тавана и така да допринася за по-доброто осветление при снимане на портрети.

S1 ще се продава на цена от $499, а J3 – за $599. И двата модела идват в комплект с 10-30 милиметров китов обектив. Като цяло, смятат специалистите, фотоапаратите страдат от всички несъвършенства в 1 Series – трудни за навигация менюта, малко бутони за управление и малък сензор, който не се справя особено добре при условия на ниска осветеност.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари