Panasonic представи новия Lumix TZ95

5
413
  • Обектив LEICA с 30x оптично варио
  • Резолюция 3 Мегапиксела
  • Въртящ се заден монитор и визьор с висока резолюция

Снимайте отблизо и отдалече с най-новото попълнение в популярната серия туристически фотоапарати TZ (Travel Zoom) на Panasonic. Със своя обектив LEICA DC VARIO-ELMAR с 30-кратно оптично варио този многофункционален джобен фотоапарат е идеалният спътник за пътуване. Оборудван с 20.3-мегапикселов сензор с висока резолюция, режими 4K Фотография и 4K Видео, високоскоростно снимане в серия и редица други впечатляващи функции, TZ95 помага да се уловят и съхранят всички вълнуващи моменти. Въртящият се заден монитор и новият Live View визьор с висока резолюция също улесняват за заснемането на перфектния кадър.

Основни функции

Lumix TZ95 е снабден с няколко усъвършенствани функции, които са предназначени за заснемане на възможно най-добрата снимка

Ултраширокоъгълният 24-милиметров (приравнено) обектив е идеален за пейзажна фотография, но също така с 30-кратното варио фокусното му разстояние може да достигне до 720 мм. (приравнено). Оптичният стабилизатор на образа Power O.I.S поддържа вашите снимки чисти и ясни чрез ефективно компенсиране на заклащането на фотоапарата, дори при снимане с голямо фокусно разстояние. А функцията Zoom Compose Assist помага при следенето на обектите и е особено полезна, когато те излязат извън кадър. За да се уловят и най-бързите обекти, TZ95 има възможност за снимане в серия с 10 кадъра в секунда (AFS) и следене на обекта с 5 кадъра в секунда (AFC). Допълнителните функции и характеристики също така включват следното:

  • 1/2.3-инчов Live MOS сензор с висока резолюция 3 мегапиксела
  • Ултра-високоскоростен автофокус за приблизително 1 секунди
  • Снимане в RAW формат и ръчни настройки, плюс напълно автоматичен режим за начинаещи.

Създайте своя собствена история

  • 0-инчов въртящ се заден монитор със сензорен екран
  • Live View визьор с висока резолюция
  • Функция 4K Фотография за улавяне на важните моменти.

С помощта на 0.21-инчовия Live View визьор с еквивалентни 2330k точки и големия 3.0-инчов монитор със сензорно управление от статичен тип и резолюция 1040k точки, композирането на кадъра е изключително лесно, дори в ясен слънчев ден. Мониторът може да се върти на 180 градуса, което е идеално за селфи снимки. Дайте воля на креативността си с 22-та цифрови филтъра, които могат да се прилагат и при панорамни снимки.

Благодарение на функцията 4K Photo (4K Фотография) улавянето на точния момент е по-лесно от всякога. Тази изключителна функция дава възможност да се заснемат и най-мимолетните моменти със скорост 30 кадъра в секунда, след което да се изберат най-подходящите кадри и да се запаметят като 8-мегапикселови снимки в JPEG формат.

Нови допълнения са функциите Auto Marking (Автоматично маркиране) за бързо избиране на най-подходящите кадри и Sequence Composition (Композиция от последователни движения) за комбиниране на различни кадри в една снимка със специални ефекти.

Дори селфи снимките могат да бъдат подобрени с функцията 4K Фотография. Тя позволява да се избере най-добрия кадър, в който всички се усмихват или фонът е най-красив.

Винаги в готовност при нужда

Вградената Bluetooth и Wi-Fi свързаност позволява бързо и лесно споделяне на снимки със семейство и приятели. Поддръжката на BLE (Bluetooth Low Energy) дава възможност за автоматично прехвърляне на изображенията в смартфон или таблет и качването им социални мрежи при минимална консумация на енергия. А GPS маркирането позволява запаметяване на локацията, където са заснети кадрите. Нещо повече, след свързване на TZ95 със смартфон или таблет, можете да се снима и дистанционно – идеално за “юси” (групово селфи) и ваканционни снимки.

Дългият живот на батерията при TZ95 гарантира, че с едно зареждане на батерията можете да се направят около 380 снимки, но ако все пак батерията се изтощи в движение, фотоапаратът разполага и с функция за USB зареждане, която осигурява ценна допълнителна енергия.

Фотоапаратът ще се предлага на пазара от април месец.

За повече информация, посетете: https://www.panasonic.com/bg/consumer/cameras-camcorder/lumix-digital-cameras/superzoom-cameras/dc-tz95.html

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
ТемелкоКочкоКольоРеалистOZZY Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
OZZY
OZZY

Смешно е да наричаш 24мм. ултраширокоъгълен.Чак под 18 мм могат да се наричат широкоъгълен.

Темелко
Темелко

Смешно е да приказваш без да знаеш
Common wide-angle for a full-frame 35 mm camera are 35, 28, 24, 21, 20, 18 and 14 mm, the latter four being ultra-wide

Реалист
Реалист

Резолюция 3 Мегапиксела, редактора!!!!

Кольо
Кольо

„20.3MP“

Кочко
Кочко

Май редактора е на почивка някъде.. 😀