Американските военни демонстрираха нова роботизирана стрелкова инсталация

1
23

По време на изложбата AUSA, американските военни показаха новата роботизирана стрелкова инсталация с възможност за дистанционно управление CWS. Това устройство може да се използва за надеждна охрана на различни обекти, военни бази и държавни граници.

 

CWS може дистанционно да се управлява от разстояние до 1 километър и на нея могат да бъдат инсталирани различни оръжия, като например минохвъргачката М2 калибър 60 милиметра, гранатомета Mk.19 калибър 40 милиметра, шестцевните картечници M134 Minigun калибър 7,62 милиметра и противотанковите ракетни системи FGM-148 Javelin. Дистанционното управление използва системата CROWS.

Новата роботизирана стрелкова инсталация дава възможност за 360-градусов обстрел на местността. CWS се инсталира от двама души за около 30 минути. За по-точно поразяване на целта се използват цифрови карти на местността. Налични са обикновени и инфрачервени камери за засичане на целите.

CWS може да се комплектува с модула Firefly 360, който с много висока точност може да по звука на изстрела да определя местоположението на стрелеца и типа на използваното оръжие. Инсталацията се състои от мачта, масив от 6 чувствителни микрофона и компютърно оборудване.

Бойните тестове на роботизираната стрелкова инсталация CWS се провеждат в Афганистан.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_nib_
_nib_

Още една маслинова клонка в ръцете на най-миролюбивият радетел в света.