Анонсът на процесорите AMD Ryzen Threadripper 3960X и 3970X е обявен за 5 ноември

0
442

Следващия месец компанията AMD официално ще представи третото поколение HEDT процесори Ryzen Threadripper, базирани на 7 nm архитектура Zen 2. Според данните на уеб портала VideoCardz, който е получил вътрешна информация от конфиденциалните документи на AMD, новите чипове ще бъдат анонсирани на 5 ноември.

Именно в този ден компанията ще представи процесорите Ryzen Threadripper 3960X и Ryzen Threadripper 3970X, както и дънните платки с чипсета TRX40. Първият от тези процесори ще има 24 физически ядра Zen 2. За техническите характеристики на втория процесор засега нищо не се знае. Предполага се, че той ще има 32 ядра.

Фактическото излизане на тези два процесора и дънните платки за тях е обявено за 19 ноември. На тази дата пада и забраната за публикуване на обзори за новите чипове.

Освен това, на пети ноември AMD ще покаже тийзър на флагманския процесор Ryzen Threadripper 3990X, в който ще бъде обявено колко ядра ще има този чип. Неговият пълноценен анонс е планиран за месец януари 2020 година и най-вероятно това ще стане в рамките на изложението CES 2020. Според изтеклата към днешен ден информация, този чип ще има 64 Zen 2 ядра.

Очаква се по време на приближаващата презентация AMD да даде информация и за процесора Ryzen Threadripper 3980X и чипсетите TRX80 и WRX80.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за