Анонс на едноплатковия компютър Orange Pi Lite с процесор AllWinner H3 и Wi-Fi модул

4
109

Компанията Xunlong, която е известна преди всичко с производството на едноплаткови компютри, изглежда иска да отнеме първенството на петдоларовия миникомпютър Raspberry Pi Zero и представи на пазара своя нов модел Orange Pi Lite с цена едва $12, но с доста богати възможности.

 

Orange Pi Lite използва системата-върху-чипа AllWinner H3 с четири процесорни ядра, работещи с тактова честота до 1,2 GHz и интегрирания графичен ускорител Mali-400MP2. Оперативната памет е едва 512 MB, няма eMMC модул и за стартиране на операционната система и за запис на данните се използва microSD карта памет с максимален обем до 64 GB. Важно преимущество на този компютър е Wi-Fi 802.11 b/g/n модула за безжична връзка и външна антена, която се включва към U.FL конектора. Друг характерен момент са 40-те GPIO пина, съвместими с Raspberry Pi.

 

Наличен е HDMI видеоизход, а за включване на външна камера може да се използва MIPI-CSI слота. Orange Pi Lite разполага и с USB 2.0 и microUSB портове, инфрачервен приемник и микрофон. Захранването се осъществява от външен източник с напрежение 5 V и ток 2 A. Поставен е и малък бутон за включване на захранването. Едноплатковият компютър може да работи под управлението на операционните системи Android 4.4, Debian и Raspbian.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Анонс на едноплатковия компютър Orange Pi Lite с процесор AllWinner H3 и Wi-Fi модул"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz