Анонс на едноплатковия компютър Orange Pi Lite с процесор AllWinner H3 и Wi-Fi модул

4
43

Компанията Xunlong, която е известна преди всичко с производството на едноплаткови компютри, изглежда иска да отнеме първенството на петдоларовия миникомпютър Raspberry Pi Zero и представи на пазара своя нов модел Orange Pi Lite с цена едва $12, но с доста богати възможности.

 

Orange Pi Lite използва системата-върху-чипа AllWinner H3 с четири процесорни ядра, работещи с тактова честота до 1,2 GHz и интегрирания графичен ускорител Mali-400MP2. Оперативната памет е едва 512 MB, няма eMMC модул и за стартиране на операционната система и за запис на данните се използва microSD карта памет с максимален обем до 64 GB. Важно преимущество на този компютър е Wi-Fi 802.11 b/g/n модула за безжична връзка и външна антена, която се включва към U.FL конектора. Друг характерен момент са 40-те GPIO пина, съвместими с Raspberry Pi.

 

Наличен е HDMI видеоизход, а за включване на външна камера може да се използва MIPI-CSI слота. Orange Pi Lite разполага и с USB 2.0 и microUSB портове, инфрачервен приемник и микрофон. Захранването се осъществява от външен източник с напрежение 5 V и ток 2 A. Поставен е и малък бутон за включване на захранването. Едноплатковият компютър може да работи под управлението на операционните системи Android 4.4, Debian и Raspbian.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
Naminator_X_angels Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Naminator_X_
Naminator_X_

Не се подлъгвайте от цената. Имам OrangePi PC. Писах драйвъри за почти всичко, за което ми трябваше тая платка. Поддръжката им е под всякаква критика. Под Raspbian не работи. H3 SoC-a не работи добре със Raspbian. Имат някакъв Дебиан джеси там компилиран от общността, но официалните релиизи са много бъгави.

angels
angels

и аз го имам същото и го подкарах с андройд 4.4.2 работи перфектно .Orange Pi PC ми излезе около 35 долара комплекта -кутия-камера-карта памет-кабел hmdi-avg

Naminator_X_
Naminator_X_

Само андроид не качих, щото не видях смисъл 😀

angels
angels

sun8iw7p1_android_orangepi_pc_uart0_v0.8.0.rar