Безклавиатурна клавиатура

4
121

Звучи странно, нали?
Сътрудниците от Калифорнийския университет в Ървайн разработиха оригинално устройство за въвеждане на информация, ориентирано към употреба от собствениците на персонални цифрови асистенти и преносими компютри. Новото устройство, носещо името KITTY (абревиатура от Keyboard-Independent Touch-TYping – безклавиатурно сензорно въвеждане на данни), предоставя възможност за бърз и безшумен набор на текст в практически всякакви условия.
Сама по себе си системата KITTY представлява чифт своеобразни ръкавици от спираловидно увити около пръстите датчици, които се “обличат” върху ръцете. Въвеждането на данните става на обикновена маса или друга равна повърхност, като че ли на нея е поставена стандартна клавиатура. Разбира си, за да работите с нея е необходимо да можете да пишете “на сляпо”, защото няма да виждате бутони. При писането, KITTY проследява движението на простите, а специална програма ги преобразува в символи. Любопитно е да се знае, че KITTY може да се настрои да работи и с използване на една ръка. Все още не е ясно кога това творение ще бъде достъпно на пазара и с какви устройства ще бъде съвместимо.
Следва да се добави, че аналогични на KITTY устройства за въвеждане на данни съществуват от няколко години. Достатъчно е да си спомним за ръкавиците Scurry на Samsung Electro-Mechanics и Senseboard, на едноименната шведска компания. За технологията можете да прочетете тук

Източник: IDG България

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари