Дънната платка ASUS R.O.G. Rampage III Extreme от всеки ъгъл

2
25

Успяхме да получим официалното изображение на подготвящата се за пускане от компанията ASUSTeK Computer нова дънна платка ASUS Rampage III Extreme, която ще попълни популярната сред взискателните компютърни ентусиасти и геймъри продуктова линия R.O.G. (Republic Of Gamers) Series. Да ви напомним, че първата публична демонстрация на този продукт се състоя по време на януарската международна изложба CES 2010.

ATX платформата е базирана на чипсета Intel X58 Express с южен мост ICH10R, снабдена е с чип NVIDIA NF200 и е предназначена за инсталиране на процесори Intel в изпълнение на Socket LGA1366. Оборудвана е с много оригинална по конструкция система за пасивно охлаждане.

За инсталиране на триканални модули оперативна памет са предвидени шест 240-пинови DIMM слота, докато за организацията на Quad-SLI или CrossFireX служат четири слота PCI Express 2.0 x16. Отделно трябва да отбележим, че е реализирана поддръжка на новите високоскоростни интерфейса като SATA III и USB 3.0. Внимание заслужава и широкият набор от полезни инструменти за овърклокване, включително бутоните Power, Reset и Clear CMOS, технологията ROG Connect, дори възможността за управление на честотите посредством Bluetooth-съвместим мобилен телефон.

От допълнителните характеристики трябва да отбележим Ethernet контролера, аудио кодека с поддръжка на 7.1-канален HD звук, портовете eSATA и FireWire, които са разположени на задния панел. Очаква се, премиерата на дънната платка да се състои в най-близко време и тогава ще можем да разберем цената на продукта.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари