Задържат мъж, защото носи Google Glass в киното

5
53

Google Glass продължава да вкарва собствениците си в трудни ситуации. Този път американец бе принудително изкаран от кино салон заради това, че гледал филма („Джак Райън: Теория на хаоса“) с Google Glass. Агентите на американската имиграционна и митническа служба влезли в киното, изтръгнали устройството от лицето му и след това му заповядали да ги последва.

Човекът, пожела да остане анонимен, твърди, че пред салона го чакали между пет и десет полицая и част от охраната на мола, в който се помещавало киното. Задържаният бил придружен до малка стая, където агентите му разяснили, че са го хванали „да записва филма нелегално“. По време на разпита, мъжът няколко пъти предложил на агентите просто да свържат Glass към друго устройство, за да се уверят, че вътре има само снимки и клипове на жена му и кучето му.

В крайна сметка агентите свързали очилата и смартфона на задържания с техен компютър и се уверили, че казва истината. Пуснали го да си ходи, като за компенсация му подарили два билета за кино.

Причината, поради която мъжът носил Glass по време на филма, била, че устройството всъщност било комбинирано с очила по предписание, тоест той не би могъл да вижда добре на кино екрана без да ги носи.

Подобни случаи със сигурност ще зачестяват. Още преди първият работещ прототип на Glass да излезе на пазара в някои заведения вече забраниха употребата на джаджата. Критиците на Glass твърдят, че светът ще стане едно по-опасно място, когато всеки един от нас получи възможността да снима видео без никой да разбере това.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари