Обявени са сроковете за дебюта на Intel процесорите, неуязвими към Meltdown и Spectre

1
774

Впечатляващият тримесечен отчет на Intel бе засенчен от съществуващите в сегашните процесори уязвимости, известни под имената Meltdown и Spectre. За да смекчи евентуалното негативно влияние върху финансовите резултати на корпорацията в бъдещите тримесечия, главният изпълнителен директор Брайън Кржанич сподели сроковете за дебюта на първите „неуязвими“ CPU.

Имайте предвид, че когато стана известно за наличието на Meltdown и Spectre, повечето експерти единодушно се съгласиха, че до излизането на процесорите, лишени от тези недостатъци, може да минат още няколко години. В края на краищата, CPU се разработват за години напред и последващи промени в микроархитектурите се оказват скъпи и сложни. Въпреки това, според г-на Кржанич, първите процесори на Intel, оборудвани с хардуерна кръпка, ще бъдат пуснати до края на тази година. За съжаление за кои CPU става въпрос, ръководителя на процесорния гигант е предпочел да не ги разкрива.

Може да се предположи, че хардуерната корекция на Meltdown и Spectre ще получат чиповете, изготвени по 10-нанометровия технологичен процес. Тяхното масово производство ще започне през втората половина на годината, а първите 10-нанометрови продукти, според представителя на Intel, трябва да дебютират тази есен.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
the professor Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the professor
the professor

според мен мИнтел ще забавят новите процесори, да не си подбиват цената на старите, които са по магазините. това и друг път са го правили…