Продажбите на видеокарти са намалели почти с 28% през последното тримесечие

3
406

Новият отчет на Jon Peddie Research, посветен на глобалните продажби на графични ядра за второто тримесечие на 2018 година, се оказа твърде тревожен за производителните на външни видеокарти (add-in boards). Според разчетите на аналитиците, през последните три месеца продажбите са спаднали с 27,96%, което се обяснява със съществения спад на интереса към добива на криптовалути.

В доставките на графични ядра на световния пазар, интегрирани в процесорите и видеокартите, лидер е корпорацията Intel. Процесорният гигант доставя 70% от всички графични ядра на глобалния пазар. Дяловете на AMD и Nvidia в тази област са намалели съответно до 13% и 17%.

От по-интересните моменти в отчета на Jon Peddie Research можем да отбележим 2% ръст на доставките на персонални компютри, пресметнато на годишна база. При това, 32,8% от персоналните компютри са оборудвани с видеокарти и не използват вградените в процесорите графични ядра. В същото време, през изтеклите 12 месеца продажбите на видеокарти за десктоп компютри са спаднали с 6%, а при мобилните устройства – с 5%.

Аналитиците обещаха през следващите няколко години да публикуват по-детайлен отчет относно пазара на видеокартите за десктоп и мобилни компютри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари