Първите компютри на Apple с ARM чипове се очакват след около една година

0
677

Водещият аналитик на компанията KGI Securities Минг-Чи Куо, който досега не е забелязван да публикува фалшива информация, счита че Apple още следващата година ще представи своя първи компютър, базиран на процесор с ARM архитектура. Аналитикът винаги успява вярно да прогнозира тенденциите на корпорацията от Купертино, преди другите медии да са получили същата информация. Според неговите думи, новият Mac ще излезе на пазара след от 12 до 18 месеца и в него ще се използва процесор, който е собствена разработка на Apple.

Минг Чи Куо даде подобна прогноза през 2018 година, малко след като се появи информация, че Apple планира да се откаже от използването на процесорите на Intel и възнамерява да премине към чипове собствена разработка. Тези процесори ще се произвеждат по индивидуална поръчка на Apple и ще бъдат с ARM архитектура.

Да напомним, че Apple никога не е потвърждавала намеренията си да се откаже от процесорите на Intel в своите компютри Mac. Но наскоро се появиха обяви за нови работни места, които намекваха за подобно нещо. По принцип, това решение може да намали зависимостта на компанията от трети лица. От друга страна, Apple използва ARM архитектурата в собствените си чипове за Apple Watch, iPad и iPhone. Корпорацията разполага с голям отдел за проектиране на ARM чипове и е напълно възможно да създаде ARM процесор за Mac компютрите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари