Спецификации на Colorful iGame GTX 1080

0
12

В днешно време повечето компании, които произвеждат графични карти се фокусират върху новата серия от чипове на Nvidia, така че почти всеки ден на пазара се появяват нови проекти, на базата на ядрото GP104. Един от тях е моделът Colorful iGame GTX1080 X-TOP-8G, който е с нереферентно охлаждане. Освен това, той се откроява с агресивния си външен вид, а също и с възможността за лесна подмяна на задната пластина, закриваща печатната платка.

Както всички модели, базирани на системата GTX 1080, така и новият ускорител е снабден с Pascal процесора GP104. Използваната памет е останала без промяна по отношение на базовия проект, защото тук се използва 8 GB GDDR5X на базата на 256-битова шина за трансфер на данни с тактова честота 10 Ghz. Променена е обаче честотата на ядрата, която е 1708 Mhz при нормална експлоатация и 1847 Mhz в Boost 3.0 режима. Трябва също да се обърне внимание на наличието на два 8-пинови конектора за подаването на допълнително захранване, докато в основния модел, той е само един от този тип.

Промените са засегнали и охлаждането, което в модела Colorful iGame GTX 1080 заема два разширителни слота и се състои от три вентилатора и алуминиев радиатор, свързан с помощта на шест никелирани топлинни тръби. Освен това, вентилаторите се активират само при достигане на определена температура на ядрото.

Не е известно все още кога точно моделът Colorful iGame GTX1080 X-TOP-8G ще се появи по магазините, но се знае цената му – 649 долара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за