Стартираха доставките на видеокартите GeForce GTX 1660 Ti

19
1198

Официалните продажби на графичните карти GeForce GTX 1660 Ti са обявени за този петък, но не всички ритейлъри спазват уговорките с компанията Nvidia. Някои търговски мрежи в Австралия и други страни решиха да не чакат края на седмицата и започнаха доставките по-рано.

Късметлиите, получили новите GeForce GTX 1660 Ti вече започнаха да споделят впечатленията си от покупката, като мнозина от тях се оплакаха от нестабилната работа на видеокартата. Това е и причината все още да няма любителски тестове на устройството.

Един от потребителите на уеб ресурса Reddit публикува реални снимки на новата GeForce GTX 1660 Ti, произведена от компанията Galaxy Microsystems. Тя е закупена при цена 475 австралийски долара или приблизително $340, но поради проблем с драйвера отказва да стартира бенчмарковете.

Според предварителна информация, новата графична карта използва 12 nm графичен процесор Nvidia TU116, който няма тензорни и RT ядра. Той разполага с 1536 CUDA ядра с архитектура Turing и 6 GB буферна GDDR памет със 192-битова шина.

Все още няма достоверна информация за производителността на тази Turing версия. Но по нейното име може да се каже, че бързодействието на GeForce GTX 1660 Ti ще бъде между GTX 1060 и GTX 1070. Информацията и този път е неофициална и засега не е потвърдена от Nvidia.

19
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
13 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
СтанПинкоRadical VisionТ-О-М-Р-А-МБахти Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Athlon64 strikes back....
Athlon64 strikes back....

И сигурно пак са дефектни както са RTX картите, не се научиха тия дебили алчни толкова години как да произвеждат здрави и работещи карти. То като се почне от GEforce 8 и 9 серии всичко дефектно умираха като пилци, после Fermi печките и там имаше доста дефекти, пък и bumpgate всеки го помни, там беше по голямо мазало и от GF8/9 серии, и сега RTX…

SoulJah
SoulJah

Проблемът не е в самите графични чипове, а в рам паметта и по-специално при чиповете произведени от Micron, при видеокартите с рам памет производство на Samsung проблемите (артефакти, забиване, bse и т.н..) не са наблюдавани засега. В Youtube можеш да гледаш няколко теста от различни youtube-ри „разбирачи“ по тази тема. 🙂

Athlon64 strikes back....
Athlon64 strikes back....

Знам, че е проблем с чиповете памет и какво, да не прави RTX картите по малко дефектни ? Да са си преценили нещата и да не се е стигало до такива големи дефекти и мизерии. Искат една торба с пари за скапаните им карти, трябва да са не 100% а 1000% изрядни. Но нека им е получиха си заслуженото, сега всеки като се сети за RTX веднага му минава през главата дефектно и неработещо.. Сигурно ще кажеш, че и тоя проблем тук в линка пак не е по вина на NOvideo ? Пълни смешници са както и интел, правят дефектни… Виж още »

SCHICANE
SCHICANE

A защо масово купуват nvidia и intel щом са некачествени?
просто питам?

Athlon64 strikes back....
Athlon64 strikes back....

Щото например хората масово са НЕобразовани, и логиката им стига до „интел и нвидиа са по качествени, AMD е боклук“ това е кратката версия на историята. Просто AMD и Radeon/ ATi им се носи лоша слава, на кои заради драйвъри, на кои че били по слаби там някога си.. Ако хвана да ти опиша историята на AMD и ATi ще видиш, че не само са имали конкурентни продукти, но дори са имали и доста пъти превъзхождащи конкуренцията продукти… По същия начин има дебилни хора казващи неща от рода „има само 2 марки коли мерцедес и всички останали“ което е поредната… Виж още »

Бахти
Бахти

Много ти хлопа дъската – иди да ти наместят чакрите.
За правописа ти няма спасение.

Athlon64 strikes back....
Athlon64 strikes back....

То такива като тебе само срамят допълнително NOvideo и INferior, недей така не коментирай само се излагаш още повече….. Срамиш и секатата не те е срам..

Бахти
Бахти

Ти дори не се усещаш какъв ТОТАЛЕН полуидиот си (защото двама като теб не могат да направят цял един ИДИОТ), да чакаш 10 години и да търпиш през това време само и само сега да лееш омраза и злоба! Няма специализирано заведение което да може да ти помогне!

Симеон
Симеон

В българският език няма дума – “ритейлър“
Колко е трудно да напишеш търговец на дребно?

Athlon64 strikes back....
Athlon64 strikes back....

Това е положенито вече, чуждиците са навсякъде, скоро хората ще почнат само на ханглийски да говорят. Им гоинг то да стор то бай соме бред то ям.

Особено ако погледнеш БГ влогърите в тубата и ги чуеш как говорят ще ти се доповръща, но това е реалността, и далеч не е най големия проблем на изчезващата ни нация, но все едно…..

Кристиан Борисов
Кристиан Борисов

Дайте я тая БЪЛХА насам!
Тъкмо и тя е със 12нм кристал!
Моята клокната RX 590 е готова да я стъпче и унищожи за секунди!

Dark Priest
Dark Priest


Хехе, гледай и плачи 🙂
RX 590 e 25% по-бавна на 1440р. и 24% на 1080р. от GTX 1660Ti при по-висока консумация и само 20$ разлика. Не е добре да се пише преди да си видял сравненията от достоверни източници. А на тези австралийци може да се вярва.

Стан
Стан

АМД „образован“ клоун.. А колкото до печки и котлони АМД са се усъвършенствал през годините.

Athlon64 strikes back....
Athlon64 strikes back....

Абе боСтан, ти не можеш 1 смислено изречение да вържеш, кой нaричаш „кло(У)н“ ? Имаш доста хляб да изядеш палячо такъв, ходи гледай двата клипа на AdoredTV и плачи, щото истината вече се знае от повече хора и няма скрито-покрито на мизерниците от NVtel…

В момента само даваш пример, за хората, които визирах, дето са НЕграмотни и НЕобразовани, и си нямат хал хабер от материята. И печката се вижда кой е интели бол 8700К, 9900К, а за HEDT и сървърите даже да не споменавам какви пещи са, не печки, А пещи сори..

Стан
Стан

АтлонЧо или по скоро клоУнчо…е най точно…смешен си да се правиш на разбирач…мисля че най ти приляга названието професор ТЪПОРАН… Спри да пишеш глупости и да се излагаш… Никой не се интересува от твоята некомпетентност и еднозначна и крайна „истина“… Виж, прочети и престани да пишеш глупости… АМД са лами на ток, на топлина и вече не са и по изгодни и като цена/производителност.. и си напиши името палячо или те е срам…май всички те знаят що за празноглавец си.. 9900К ама ги бие в игрите АМДета..

Dark Priest
Dark Priest

Вече излезнаха първите бенчове и картата направо кърти мивки и лепи плочки?.
Истински RX 590(Vega 56) килър. Дано АМД не се издънят с Нейви и Райзен 3000.
Една машинка с Райзен 5 3600 (8c./16th. и 3,6-4,4 ghz.) и GTX 1660(Ti) или =< Нейви ще си е перфектна за 1440p. за нищо пари.

Т-О-М-Р-А-М
Т-О-М-Р-А-М

A-a-a-a тук доста грешиш с VEGA 56 сравнението ми се струва :D. Нищо ниво под слънцето не е картата нито като цена, нито като производителност за левче. В повечето заглавия изостава от GTX1070, в някой от последните излиза малко напред.

Radical Vision
Radical Vision

Само за сведение, така да те просветля, че НЕ всичко е игри, а Vega картите са главно професионални карти, където прегазват nVIDIA, та недей се изцепва неподготвен, не всеки гледа игри, и не всичко е игри сееш ли се ?

Пинко
Пинко

Толкова са ненадеждни нвидиите, че милиони 1070, 1080 копат нонстоп от 2-3 години:)