Таблетът PengPod поддържа както Android, така и Linux

1
13

Любителите на бюджетни продукти и ентусиастите на тема „отворен код“ имат повод за радост. Компания на име Peacock Imports е разработила таблет на име PengPod, който ще зарежда както Android 4.0, така и версия на Linux с интерфейс за тъчскрийн KDE Plasma Active. На този етап обаче продуктът все още чака финансиране в краудсорсинг сайта Indiegogo.

За да се сдобият с таблета и, едновременно с това, да финансират масовото му производство, потребителите трябва да дарят най-малко $99. За тази цена ще получат 7-инчов таблет с 1GB RAM и 8GB SSD. Срещу $185, таблетът е с размер на екрана от 10 инча и отново с 1GB RAM и 8GB SSD. Отделно от това, Peacock Imports предлагат и мини компютър PengStick, който също работи и с Android и с Linux и може да бъде свързан с монитор или телевизор. Цената му е $85.

При поръчка, потребителите имат правото да изберат коя операционна система да е предварително инсталирана на таблета им. Ако изберат Android, например, ще могат да зареждат Linux от специално предоставена за целта SD карта.

Сред останалите спецификации на таблетите се нареждат: процесор 1.2GHz Cortex A8 ARM Core, HDMI и USB портове, предна камера, говорители и Wi-Fi. Малкият таблет има резолюция от 800 х 480, а големият – 1024 х 600.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари