64-ядреният AMD EPYC Rome може да кодира 8К видео в реално време

4
1239

С появата на новите стандарти за висока резолюция, специалистите, занимаващи се с обработката и кодирането на видео, започнаха да се оплакват, че за работа с този ресурс са необходими по-големи процесорни мощности. Особено гладен за ресурси се оказа процесът на кодиране на видео по UHD 8К стандарта, при който резолюцията е 7680х4320 пиксела. Стартиран на обикновен домашен компютър, този процес може да отнеме десетки часове, което превръща тази стандартна при по-малките резолюции процедура в изтощителен маратон. Но в края на миналата седмица уеб порталът tomshardware съобщи, че съвсем скоро професионалистите, работещи в областта на кодиране на видео ще могат да си вземат мощен процесор, който може да конвертира 8К видео в реално време.

Уеб порталът съобщи, че компанията Beamr Imaging Ltd. е обявила за постигането на невероятен резултат. Тяхната собствена разработка – компютърът Beamr 5, в който се използва само един процесор AMD EPYC 7742, се оказа способен в реално време да кодира видео с 8К резолюция с  поддръжката на 10-битов цвят при скорост 79 кадъра в секунда.

Представители на компанията AMD коментираха, че процесорът EPYC 7742 е отличен избор за работа с видео съдържание от най-висок клас и висока резолюция, подходящо за големите онлайн услуги, например на Netflix и Amazon. Освен това, неговата мощност е достатъчна, за да се осигури поточен геймплей, без каквито и да било лагове или прекъсвания. Пред процесора AMD EPYC 7742 се очертават много добри продажби.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари