Addonics пусна разширителни карти и ExpressCard-модули

0
205

Addonics представи няколко нови продукта, благодарение на които потребителите на настолни персонални компютри и ноутбуци ще могат да се възползват от новите устройства с поддръжка на USB 3.0 и SATA/eSATA 3.0.

Първият продукт е контролерът Addonics USB 3.0, който е изпълнен във формат на разширителна карта за PCI Express, позволяващ скорост за предаване на данни до 4,8 GB/s. Например, копирането на филм от Blu-ray при тази производителност ще отнеме по-малко от минута. Устройството използва слот PCI-Express 1X, от който се и захранва, а в допълнение моделът използва стандартите PCIe 1.0 и PCIe 2.0. Контролерът се предлага в стандартна форма, на пръв поглед приличащо на LAN карта и в по-малък вид предназначен за вграждане в преносими компютри. Препоръчителната цена на Addonics USB 3.0 е $35.

Модулът Addonics USB 3.0 ExpressCard предоставя поддръжка на USB 3.0 в ноутбуци, под управлението на операционната система Windows, притежаващи слот ExpressCard 34 или 54. Моделът ще се продава на препоръчителна цена от $40.

Следващите модули от Addonics се изразяват в наличието на две разширителни карти PCI-Express, включващи контролери eSATA 3.0 и SATA 3.0. Тези продукти могат да работят с дискове използващи SATA 2.0 и притежават два порта позволяващи максимална скорост за предаване на данни до 6GB/s, при използване в слот PCIe 2.0.

Двупортовият модул във формат ExpressCard – Addonics eSATA 6G позволява свързването на преносим компютър с най-съвременните дискове и устройства за обмен на данни с повишена скорост. Устройството ще се продава на препоръчителна цена от $45

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари