AGEIA PhysX в настъпление

4
5

През последните седмици продължават да постъпват добри новини за всички, които очакват с нетърпение новата “физична” карта на AGEIA. Ето че вече многообещаващите платки са достъпни глобално и в много повече магазини. Станаха известни и първите производители, които ще зарадват най-запалените игромани – ASUS Computer International и BFG Technologies.

Картата на BFG ще има цена около $300 и ще може да обработва физическото поведение на 533 000 обекта в секунда. Освен това платката ще може да поеме изчислението на 58 млрд. операции с плаваща запетая в секунда, разтоварвайки по този начин централния процесор. Според изявлението на разработчиците от BFG тези на пръв поглед огромни цифри на практика ще означават много по-реалистично изобразяване на сгради и пейзажи, реалистичeн дим, мъгла и други спецефекти, както и максимално човекоподобни модели на виртуалните персонажи.

Според последните данни повече от 100 игри, поддържащи ускорение на физичните изчисления, се намират в процес на разработка в момента и съвсем скоро ще започнат да се появяват на пазара. UbiSoft, Cryptic Studios, NCSoft, Epic Games и Sega са част от повече от 60-те разработчици, които са заявили поддръжка за AGEIA PhysX процесора.
Друга интересна новина от AGEIA е съобщението, че на базата на първата PhysX карта ще бъдат пуснати различни модификации на пазара, които ще се различават както по производителност, така и по цена – от $100 до $400.

Но във всяка каца с мед има и лъжица катран и в този случай това са слуховете за очакваната цена на картите за Европа. Според непотвърдена засега информация ще бъде продължена създадената в последно време практика цената на даден компютърен компонент да бъде с едно и също цифрово изражение на различните континенти, но в различни валути. Например при цена от $250 в САЩ и 250 евро в Европа в крайна сметка се получава доста сериозна разлика в стойността, от която най-потърпевши ще бъдат пазари като нашия в България.

Източник: computers.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "AGEIA PhysX в настъпление"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка