Android Wear базираните часовници започнаха да получават Android 5.1.1

0
42
От вчера Android Wear-базираните часовници започнаха да получават ъпдейтът до Android 5.1.1. Странното в случая е, че Google обяви предстоящото пускане на новия фърмуер точно преди един месец.

Първите щастливци, получили масата от подобрения в Android 5.1.1, станаха собствениците на LG G Watch и G Watch R. Разбира се, актуализацията не се е появила на всички часовници от оказаните модели – Google традиционно го разпределя постепенно за да може навреме да улови случайно пропуснатите грешки.

За съжаление, тези устройства няма да получат едно от ключовите подобрения на тази актуализация – поддръжката на работа чрез Wi-Fi, поради технически ограничения. Google в новото си съобщение потвърди, че тази функционалност ще бъде достъпна само за LG Watch Urban, Motorola Moto 360, Sony SmartWatch 3 и Samsung Gear Live. Най-вероятно, по-голямата част от подготвяните часовници също ще получат необходимата функция.

Останалите нововъведения в Android 5.1.1 за G Watch и G Watch R са достъпни. Става дума за свежия интерфейс с бърз достъп до приложенията, рисуване на емотикони и особения режим за програми при заключен екран. Потребителите, получили вече актуализацията се похвалиха с най-новите функции, включително и с по-сериозните, които не са посочени в списъка.

Google отново обеща, че новия фърмуер за другите модели няма да се забави  и ще се появи след няколко дни … или седмици. Тя също така съветва да се подготвите за пристигането на Android 5.1.1 в часовниците, като актуализирате приложението на вашия смартфон.
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари