AOC G2868PQU: евтин 4К монитор с поддръжката на AMD FreeSync

2
528

Тайванската компания AOC разшири своя асортимент от геймърски монитори с представянето на новия модел G2868PQU. Устройството се базира на 28 инчова TN матрица с резолюция 3840х2160 пиксела. Главните достойнства на новия монитор са сравнително невисоката цена и поддръжката на технологията за синхронизиране AMD FreeSync.

Въпреки че се използва TN матрица, геймърският дисплей AOC G2868PQU предлага много добър цветови обхват: 102% от sRGB и 82% от Adobe RGB цветовите пространства. Максималната яркост достига 300 кандела на квадратен метър, статичният контраст се изразява чрез съотношението 1000:1, времето за реакция на точката е 1 милисекунда, а ъглите на виждане са 170 и 160 градуса по хоризонтала и вертикала. Функцията Low Blue Mode намалява умората на очите чрез намаляване излъчването на синия цвят. Специалната подставка дава възможност за промяна на височината на екрана до 130 мм, неговият наклон и завъртане.

При активирането на AMD FreeSync кадровата честота може динамично да се променя от 40 до 60 Hz. Новият монитор разполага с два 3 W говорителя и USB 3.0 хъб с четири порта. На интерфейсния панел са поставени HDMI 2.0, HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 и D-Sub конектори.

Продажбите на геймърския монитор AOC G2868PQU в Европа ще стартират до края на този месец при цена 300 евро.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
MorganRj Connector Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Rj Connector
Rj Connector

Защо заблуждавате хората с “геймърски монитор” като е едва 60 Hz. Може ли да ми посочите pro player, който да играе на 60Hz монитор било то и с free sync.

Morgan
Morgan

Вече едва 2-3% от най-евтините продукти не са Gaming, всичко останало преди професионалните серии е Gaming, щото много продава. Явно има и кой да купува, иначе нямаше да го правят. А, забравих да кажа и за LED осветлението.