fbpx
20.8 C
София

ASUS Radeon HD 5850 с технология за охлаждане DirectCU

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Компанията ASUSTeK Computer на официален презрелийз уведоми обществото за намеренията си да пусне на пазара две алтернативни по изпълнение версии на графичния адаптер ATI Radeon HD 5850, оборудвани с оригинален по дизайн двуслотов охладител от активен тип с прогресивната технология ASUS DirectCU Technology.

Както беше отбелязано от разработчика, приложената в устройствата система за охлаждане, в сравнение с охладителя от еталонния образец на AMD, позволява допълнително понижение на температурния праг на GPU до 20%, а нивото на шума създаден по време на работа е снижен до 35%. По конструкция, моделът е покрит с черен пластмасов кожух, с масивен алуминиев радиатор, две в непосредствен контакт с повърхността на виедочипа медни топлинни тръби с диаметър 8 мм, а върху радиатора се намира голям вентилатор с черна перка, която е защитена от неблагоприятни въздействия, като прах.

Моделите ASUS EAH5850 DirectCU/2DIS/1GD5 и ASUS EAH5850 DirectCU TOP/2DIS/1GD5 са базирани на създадения по 40-nm технологичен чип AMD RV870 с 1440 поточни процесора, 1 GB памет GDDR5 с 256-битов интерфейс, а това което отличава двете устройства едно от друго е честотната формула, която в първия случай има вид 725/4000 MHz (ядро/памет), а в другия 765/4500 MHz.

Двете устройства са съвместими с DirectX 11 Shader Model 5.0, OpenGL 3.2 и OpenCL, а така също поддържат технологиите ATI Stream Acceleration Technology, ATI Eyefinity Multi-display Technology, ATI CrossFireX Multi-GPU Technology, ATI PowerPlay Power Management Technology и ATI Avivo HD Video & Display Technology с усъвършенстван интегриран видеопроцесор от второ поколение (UVD 2.0).

Внимание трябва да се обърне и на факта, че в ускорителя е успешно реализирана фирмената технология Voltage Tweak Technology, която позволява, посредством приложението ASUS SmartDoctor, да се увеличи захранващото напрежението на GPU, а с това същевременно да повиши и работната честота на графичното ядро и паметта.

До настоящия момент няма точна информация за това, кога и на каква цена описаните продукти ще бъде достъпен на пазара.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини