Compaq AirLife 100 – подробности, около новия смартбук

0
15

Анонсирания още през февруари на тази година компактен смартбук Compaq AirLife 100 от известната американска компания Hewlett-Packard все още не е достъпен за поръчки, но както съобщават на официалния сайт на американския гигант, купувачите ще трябва да почакат още доста, което не е известно поради каква причина. Конструктивният форм-фактор на мобилната компютърна система все още не е толкова разпространен, както тази на нетбуците, но си има един кръг от потребители, които използват такива специфични устройства. От по-известните представители на подобни устройства, за които ние сме писали, могат да се споменат устройствата Lenovo Skylight и Sharp IS01.

Моделът притежава сходни с нетбуците размери на корпуса, като тук е наличен функционален 10,1-инчов сензорен дисплей с номинална резолюция на матрицата 1024 на 600 пиксела, като клавиатурата е с малко по-малки размери от на нетбуците, което може да се окаже проблем при работата с нея. В качеството на платформа в този продукт се използва чипсетът Qualcomm Snapdragon QSD8250 с процесор 1 GHz, 512 МВ оперативна памет, 16 GB вградена флаш-памет (от които потребителят има достъп само до 15 GB), а разширяването й може да става посредством картрийдъра за карти памет SD. Следва да се отбележат полезните допълнения в това устройство, като например наличието на WiFi-адаптер, модем за работа с мрежи от трето поколение, а наличната акумулаторна батерия позволява на устройството работа в автономен режим до 12 часа.

Смартбукът Compaq AirLife 100 ще се продава от провайдера Telefónica с договор за достъп до широкополусни мрежи и ще бъде достъпен в Латинска Америка и в някои европейски страни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари