Data Robotics представи NAS Drobo FS

0
23

Компанията Data Robotics разшири асортимента си от мрежови устройства за съхранение на информацията Drobo NAS с представянето на устройството Drobo FS (File Server).

Устройството използва дизайн, който е характерен за моделите Drobo S, но въпреки това са внесени някои подобрения, които според информацията на производителя, допринасят за увеличаването на производителността на устройството 4 пъти. Това е постигнато с използването на нов 2-ядрен процесор, увеличеното количество оперативна памет, обновеното ядро Linux и някои софтуерни приложения за оптимизация. Продуктът притежава пет отделения за поместването на 3,5-инчови твърди дискове с интерфейс SATA2, а за включването му към мрежата е предвиден мрежовият интерфейс Ethernet. Освен това, този модел е снабден с интерфейси ESATA, FireWire 800 (FireWire 400 съвместост) и USB 2.0.

Устройството притежава поддръжка на технологията BeyondRAID, а така също и функции за оптимизация на производителността и повишаване на надеждността на съхранената информация. Мрежовото устройство за съхранение на информация е съвместимо с операционните системи Windows 2008 Server, Windows 2003 Server, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS 10.4 и Linux, а размерите му са 150,3х185,4х262,3 мм, като теглото му не превишава 3,6 кг. без дискове в него.

Мрежовото устройство за съхранение на информация Data Robotics Drobo FS ще бъде пуснато в продажба много скоро, като цената на описания продукт без наличие на дискове в него ще бъде в размер на $700, а моделът с три диска по 1,5 ТВ ще бъде $1000, с пет диска по 1,5 ТВ – $1150 и с пет диска по 2 ТВ – $1450.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари