Fitbit държат почти половината пазар за носими джаджи

0
21
Fitbit Force

Компанията Canalys публикува последния си доклад за състоянието на пазара за носима техника, според който през първото тримесечие на 2014 година по света са били доставени 2,7 милиона устройства тип „гривна“. Сред тях, най-популярна изглежда е Force на компанията Fitbit, която, според доклада, държи почти 50% от този пазар.

Изглежда, че проблемът с причиняването на алергии не е попречил кой знае колко на Force. Всъщност, твърдят Canalys, елегантният начин, по който Fitbit са се справили със ситуацията, им е помогнал да запазят както клиентите си, така и темпото на продажби.

Друга компания, която прави все по-уверени стъпки в международния пазар за носима електроника, според доклада, е Jawbone. Nike, обаче, не са се справили доста добре през първите три месеца от началото на 2014 година. В доклада се твърди, че продажбите на гривната им FuelBand са спаднали с 10%. Не, че това има кой знае какво значение, тъй като компанията така или иначе спира да се занимава с производството на носим хардуер.

Иначе, Canalys е разделила доклада си на две части: „носими гривни“ и „смарт гривни“. Изглежда, че под първите има предвид по-скоро устройства от рода на фитнес тракерите, докато вторите са по-скоро смарт часовници. Така или иначе, докладът им показва, че доминираща роля на международния пазар за „смарт гривни“ играе Pebble – с 35% дял от пазара.

Интересното е, че, според техния доклад, Samsung изобщо не са на първо място на пазара за смарт часовници, както научихме преди няколко дни. Техният доклад показва, че компанията държи 23% от пазара. Нещо повече, според тях общите продажби на „смарт гривни“ през първото тримесечие на годината са по-малко от половин милион.

Cпоред фирмата, лошото представяне на компаниите в този дял от пазара вече е накарало анализаторите да се зачудят дали въобще носимите джаджи имат бъдеще. Сanalys, обаче, са по-оптимистично настроени. Те вярват, че скоро производителите ще използват по-сложни сензорни технологии предназначени именно за носими джаджи.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари