GeForce 7900 GT и 7600 в AGP версии?

10
4

Предварителните планове на nVidia сочеха, че графичният чип GeForce 7800 GS трябваше да остане последният съвместим с AGP 8x интерфейса. Но според непотвърдена официално информация (получена от един от партньорите на nVidia, чието име не се споменава) маркетинговите планове на компанията са обновени и в тях AGP все още присъства. Тези любопитни данни сочат, че на пазара ще видим AGP версии на ускорителите GeForce 7900 GT (висок клас) и GeForce 7600 (mainstream – среден клас). Първите доставки на 7900 GT за AGP 8x интерфейс могат да се очакват още през следващия месец. Това безспорно е добра новина за всички, които желаят да обновят своя остарял видеоадаптер със съвременно решение, но притежават само AGP слот на дънната платка и все още не искат да я сменят въпреки лимита в трансфера на данни, който вече започва да ограничава производителността при този вариант.

Източник: computers.bg

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
3 Автори на коментарите
andigTyRsEnGhostface Killahkornole Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
andig
andig

Това е добра новина за притежателите на AGP, но спада в производителността вероятно ще е забележим, а цената почти същата:blink:

TyRsEn
TyRsEn

За спада в производителността не знам колко ще е, но цената ще е задължително с 20-30$ повече за AGP модела, заради по-скъпата изработка.

Ghostface Killah
Ghostface Killah

Аз много не разбирам, но не мисля, че дали е PCI-E или AGP има значение за производителността, и да има, то тя е пренебрежима

korn
korn

ура Nvidia мислят за нас не мога да повярвам :cheers:

ole
ole

Абе има си разлика,виж дори хората ти го казват,при едното се ограничава(AGP) и не се дава ход на производителнста,докато при другото го няма таова ограничение……

ole
ole

абе неофициално е 😆

Ghostface Killah
Ghostface Killah

Аз не съм попадал до момента на тестове на AGP и PCI-E. Те от производителите за ново дъно много неща ще ми кажат :B)

RUFF
RUFF

Ха! Мислех си че тази технология щеше да умре със 7800 ама не познах 🙂

ole
ole

Слава богу!!

Exhumator
Exhumator

Хехе… Теоретичена, а и реална, разлика в трансфера има. Но това като спецификация. На практика обаче, една и съща карта във вариант AGP и PCI-E, ще е с една и съща производителност в игрите. Има и немалко тестове показващи това. Може и някога след време, ще има разлика. Но в момента AGPx8 все още не е тясно място в системата. Не му е оползотворен капацитета още.