Google ще използва новите Chrysler Pacifica за създаване на роботизирани автомобили

0
3

Паркът Google Self-Driving Car Project с роботизирани автомобили ще се допълни с миниваните Chrysler Pacifica Hybrid модел 2017 година. В страниците на Google+ се появи информация, че първият безпилотен миниван ще излезе на пътищата за обществено ползване в края на тази година.

 

Google допълва, че това е първият път, когато корпорацията директно се договаря с голям автомобилен производител и подписва споразумение за съвместна работа. Fiat Chrysler Automobiles е така проектиран, че е оставено специално място за бордовия компютър и за различните сензори. Целта на проекта е да се провери работата на автопилота, когато управлява автомобил с по-големи габаритни размери и маса. По този начин автопилотите на роботизираните автомобили ще работят при по-други условия, ще получават и обработват по-ранообразни данни и по този начин значително ще се усъвършенстват.

В рамките на този проект се предвижда Chrysler да произведе около 100 автомобила Pacifica Hybrid, като по този начин паркът с безпилотни автомобили на Google ще се увеличи почти три пъти.

Към края на месец април тази година по пътищата за обществено ползване се движат 55 безпилотни автомобила на Google, като 22 от тях са модифицирани Lexus RX450h, а останалите 33 са създадени от Google.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за