Google Nexus 7 – по-търсен от iPad в Япония

1
47

Свикнали сме да приемаме iPad за най-търсения и, следователно, най-продавания таблет в света. Може би обаче трябва да се подготвим за промяна на статуквото. Данни на агенцията Nikkei показват, че в Япония iPad не е най-търсеният таблет. Проучването на Nikkei показва, че японските потребители показват по-висок интерес към 7-инчовия Nexus на Google.

Проучването на агенцията е било проведено в 2400 магазина за потребителска електроника в страната. Данните от него показват, че продажбите на Nexus 7 съставляват 44,4% от всички продажби на таблети в тези магазини взети заедно. За сравнение, процентът на iPad е 40,1%. Вярно, разликата е малка, но все пак достатъчна, за да бъде отчетена. Освен всичко друго, говорим за пазара в една от най-технологизираните държави в света.

Според Nikkei, главното преимущество на Nexus 7 пред iPad в страната е цената. Дори най-евтиният модел от линията iPad струва поне със $100 повече от 7-инчовия таблет разработен съвместно от Google и Asus.

Някои скептици коментираха, че Nikkei не са взели под внимание факта, че доста магазини в Япония отчитат недостатъчни количества iPad Mini – фактор, който може би също влияе върху по-слабите продажби на Apple в страната.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари