HP анонсира компактен компютър за бизнеса Compaq 6005 Pro

0
24

Компанията HP подготвя за пускане нов модел компютър, под названието Compaq 6005 Pro, предназначен за използване в сферата на бизнеса, който е изпълнен в компактен конструктивен форм-фактор.

Размерите на устройството са съпоставими с тези на стандартна офисна папка за документи формат А4. Въпреки компактните си размери, устройството поддържа възможност за работа с високопроизводителни настолни процесори. Моделът е основан на платформа на AMD, с дънна платка на базата на чипсета AMD 785G и работи с процесори Sempron (в базовата си конфигурация), Athlon II, а така също и Phenom II X2, X3 и X4. В базовата конфигурация се използва оперативна памет с обем 1 GB, твърд диск с капацитет на паметта 160 GB или 250 GB, записващо устройство DVD и интегрирано графично ядро Radeon HD 4200. Повечето производителни конфигурации могат да съдържат до 8 GB оперативна памет, твърди дискове с капацитет до 500 GB и дискретни видеокарти. В качеството на операционна система ще се използват Windows 7, Vista, SUSE Linux Enterprise Desktop 11 или FreeDOS, а за захранването на системата ще се използва външен адаптер с мощност 135 вата.

Отбелязва се, че компактният компютър HP Compaq 6005 Pro ще бъде пуснат в продажба на 26 април на препоръчителна цена от $600.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари