Тайванската HTC анонсира своя нов VR шлем с име Link. Новото устройство няма никаква връзка с модела Vive, понеже е предназначен за работа само със смартфон.

И по-точно, Link е предназначен за работа с флагмана HTC U11 и се свързва с него чрез USB Type-C порта. Пълното име на новия VR шлем е HTC Link, а неговата работа е твърде нестандартна. Обикновено, VR очилата или шлемовете от подобен род, използват изчислителните възможности на мобилното устройство, както и неговия дисплей.

HTC Link работи по друг начин. И тук смартфонът се използва за обработката на данните, но VR шлемът разполага със собствени дисплеи и собствени сензори. Устройството е оборудвано с два AMOLED дисплея с размер на диагонала 3,6 инча и резолюция 1200х1080 пиксела при кадрова честота 90 Hz. Ъгълът на виждане е 110 градуса. HTC Link е оборудван с комплект сензори за регистриране движенията на главата с 6 степени на свобода. Това е първото VR устройство с поддръжката на Six Degrees of Freedom Тracking (6DOF) – шест степени на свобода.

HTC Link първоначално ще се продава в Япония. Но в рамките на платформата Daydream 2.0 на пазара ще се появят подобни, но изцяло автономни VR шлемове на HTC. Очаква се тайванската компания да представи VR шлем, при който не е необходимо включването на смартфон.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за