ICY BOX IB-NAS6210 – медия-сървър за домашни мрежи

0
33

Компанията RaidSonic представи новия медия-сървър под названието ICY BOX IB-NAS6210 предназначен за използване в домашни мрежи. Устройството позволява централизирано съхранение на мултимедийно съдържание и достъп до него от всички точки на света, посредством уеб-интерфейс.

Медия-сървърът е поместен в твърд алуминиев корпус със закрити отделения предназначени за поместването на твърди дискове без наличието на инструменти. Системата работи под управлението на процесора Marvel 6281 с честота 1,2 GHz и притежава 256 МВ оперативна памет.

ICY BOX IB-NAS6210 може да работи с осем устройства с достъп до Интернет включително и персонален компютър, Mac, Xbox 360, Sony Playstation 3 и телевизори с наличен LAN-интерфейс, а при регистрацията на Premium-акаунт за 15 евро на година, потребителят получава достъп дори и от мобилно устройство. В допълнение, Premium-акаунтът позволява качването на файлове на сървърите на Flickr и Facebook, като в продължение на 30 дни, това може да се случва безплатно.

Медия-сървърът притежава интерфейси Gigabit LAN, три порта USB 2.0 и един eSATA. При включването на твърд диск с интерфейс eSATA, съществува възможност за създаването на масив RAID1. Сървърът може да се използва за резервно копиране на данни в локални мрежи, а така също да се осъществява архивирането на данните към включени външни USB-носители с едно натискане на бутона One Touch Backup.

В описания медия-сървър присъства уеб-страница, която е защитена с парола и всички регистрирани потребители могат да окажат права за достъп до съдържанието, съхранено на ICY BOX IB-NAS6210.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари