Intel обогатява фамилията на мобилните процесори Intel Pentium 4

1
40

Intel представи днес процесора Mobile Intel Pentium 4 548, който поддържа Hyper-Threading Technology (НТ). Той е проектиран за преносимите компютри, които заместват настолните РС (“desktop replacements”).

Компютрите от този тип разполагат с големи екрани, пълнообемни клавиатури и няколко диска. Благодарение на Mobile Intel Pentium 4 548 потребителите ще могат да използват и най-взискателните към процесора мултимедийни приложения на преносимия си компютър.

Мобилният Intel Pentium 4 процесор 548 с HT Technology е създаден на базата на водещата в индустрията 90-нанометрова технология на Intel. Той разполага с 1MB Level 2 cache, 13 нови Streaming SIMD 3 Extensions (SSE3), усъвършенстваната микроархитектура Intel NetBurs и скорост на процесора равна на 3.33 GHz.

Intel Pentium 4 процесорът 548 използва Enhanced Intel Speedstep technology.

Тази технология позволява, ако не е необходимо да се използва пълния капацитет на процесора, да се намали мощността на степени – “deep sleep” и “deeper sleep”. Така загряването на мобилния компютър става по-малко, отколкото при аналогичните настолни системи, а производителността е по-надеждна, отколкото на обикновен лаптоп.

Мобилният Intel Pentium 4 процесор 548, поддържащ технологията HT работи с чипсетите Intel 852GME и Intel 852PM.

Източник: News.bg

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари