Intel отваря завод за $2.5 млрд. в Китай

4
0

Днес главният изпълнителен директор на Intel Пол Отелини потвърди слуховете, че водещият производител на чипове започва строежа на нов завод в Китай. Той ще се намира в североизточната част на страната, в пристанищния град Далиан в провинцията Лияонинг. Компанията ще инвестира около $2.5 млрд. долара в новото съоръжение, като се очаква сериозна финансова помощ и от китайското правителство. Очаква се той да бъде напълно готов в средата на 2010 година. Тогава заводът ще започне да произвежда чипове използвайки 65 нм технология върху 300 мм подложки. Китайското правителство отдавна се стреми да привлече подобни големи проекти, предлагайки привлекателни условия за инвеститорите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Intel отваря завод за $2.5 млрд. в Китай"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
miroslav1
miroslav1

Защо не дойдат в България:sobbing:

christo
christo

Евтина ни е работната ръка …, но с китайците не може да се мерим.

dataman
dataman

Да не пропуснем и „хубавото“ ни законодателство и „не корумпираните“ ни политици които ще успеят да прецакат всичко и да изгонят всеки по сериозен инвеститор!:angry:

kmvasilev
kmvasilev

Въпросът не е точно в евтината работна ръка Кристо а в това, което казва ДейтаМен, скапаната шайка селски тарикати начело на нашата територийка, която не само не привлича но и дори се старае да отблъсква инвеститорите. :angry: