Intel представиха нова версия на компютъра си NUC

2
47

Със сигурност сте чували за NUC – мини компютър на Intel, чието име представлява акроним на „Next Unit of Computing“ или нещо като „следващо поколение изчислителна единица“. Още по време на представянето му от компанията намекнаха, че по-късно ще пуснат втора, малко по-голяма версия и ето, че тя вече е факт.

Новите модели NUC са с около половин инч по-високи от оригиналните (1,9 инча вместо 1,4), но в тях може спокойно да се побере стандартен 2,5-инчов диск за лаптопи, който е до 9,5 милиметра висок. Това означава, че NEC може да работи с повечето HDD и SDD дискове, които могат да се намерят на пазара в момента и които, между другото, са или 7,5 или 9,5 милиметра високи. Дисковете с по-голям капацитет – 1,5 или 2ТВ – обаче обикновено са високи 15 милиметра и, следователно, няма да се поберат в NEC без модифициране на корпуса му (и същевременно доброволен отказ от гаранцията му.

Според продуктовата страница посветена на NUC в сайта на Intel, компанията ще предлага два модела от новата версия на компютъра си – един с процесор Core i3 и втори – с процесор Core i5 Haswell. Въпреки подобрените си възможности, новият NEC ще е само с 10% по-скъп от оригиналния.

Компютрите ще започнат да се продават в Amazon и други магазини до няколко седмици.
 
 
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари