Kindle Fire HDX на Amazon разполага с по-качествен дисплей от iPad Air

0
24


iPad Air
на Apple може да се радва на по-сериозен потребителски интерес от Kindle Fire HDX, но поне в една категория таблетът на Amazon изглежда е далеч по-добър – дисплея. Това са установили експертите от DisplayMate Technologies, които са подложили iPad Air, Kindle Fire HDX 8.9 и Nexus 10 на Google на обстойни тестове, за да установят кои таблет разполага с най-качествен дисплей.

Резултатите показват, че продуктът на Amazon е драстично по-добър от този на Apple и Google що се отнася до екрана. От DisplayMate отчитат, че Kindle Fire HDX предлага не само по-добра яркост на дисплея, но и по-добра цветова точност, като междувременно изразходва и много по-малко енергия за работа отколкото iPad Air или Nexus 10.

Таблетът на Apple обаче все пак успя да се наложи в някои категории. Експертите отчитат, че както Kindle Fire HDX 8.9, така и iPad Air предлагат невероятно точни цветове, контраст и качество на изображението.

„Вероятно предлагат по-добър и точен дисплей от което и да е устройство, с което разполагате“ подчертават от DisplayMate.

Според анализаторите основната причина продуктите на Apple и на Amazon да са толкова по-добри по отношение на екраните си от Nexus 10 e, че таблетът на Google използва застаряваща технология на дисплея, която обрича продукта на неуспех във въпросния тест.

„Google Nexus 10 от 2012 г. е в края на житейския си цикъл. Предполагаме, че с появата на Nexus 10 през 2013 г. Google ще оправи проблемите“ заявиха от DisplayMate.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари