LCD дисплеи с ниво на контраст 2000:1

8
0

LCD дисплеите SyncMastermagic CX919B на компанията Samsung, са с диагонал 19″, време за реакция 2ms и огромно ниво на контраста – 2000:1.

Впечатляващата стойност се постига благодарение на технологията Dynamic Contrast. Принципът на работа се състои в това, че яркостта и контраста се настройват автоматично, в зависимост от цветовата наситеност на изображението. Няма никакви данни за цената и датата на пускане в продажба на новото устройство.

Samsung не е първата компания, която използва технологията Dynamic Contrast в LCD дисплеи. Новият 20″ широкоформатен модел на NEC – 20WGX2, може да се похвали с ниво на контраст 1600:1 (при активирана функция Advanced DV Mode), време за реакция 6ms и вече може да се намери на пазара.

10x to cecov

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
KiriL CoxFixt00lagentpatbadboykillerDraconis Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
KiriL Cox
KiriL Cox

Хмм,LCD дисплей-те на на Samsung предлагат доста качествена картина ,но не ми харесва дизайна на самите дисплеи (имам предвид не само този модел),в това отношение Sony на по-напред поне в моите очи 😀

Fixt00l
Fixt00l

Затова именно SONY са най-калпавите дисплеи,винаги на последните места в тестовете,и станаха за смях пред света със жалките си ОЕМ панели.

Agentpat™
Agentpat™

Колко пъти си ползвал LCD монитор Sony? Аз от 3 години и половина го ползвам по 15 часа на ден и само едно мога да ти кажа…монитора е трепач (колкото и ламерски да ти прозвучи това). Нито един изгорял пиксел, а за дизайна пък да не говорим :B) .

badboykiller
badboykiller

a cenata mu???? 😀

Draconis
Draconis

Абе хора не ми говорете за тея монитори, EIZO направиха преди няколко месеца едно изявление „Ние правим LCD мониторите, които имат най-добър черен цвят“ , а това е най-трудното при правенето на LCD монитор, а само факта, че мониторите им имат най-черния черен цвят означава, че останалите им цветове са много добри поради самия контраст, досега няма компания, която да е казала, че прави монитори с по-наситен черен цвят от тези на EIZO, което мисля говори достатъчно за качеството на мониторите им, щом дори конкуренцията неможе да каже нищо спрямо това твърдение на EIZO.

rewind
rewind

всъщност не прочетох нито един качествен коментар… най-слабото качество на този монитор е това, че всъщност 2 милисекундната му матрица е със структура от тип Twisted Nematic, чийто най-голям грях е т.н. dithering или по-точно нереалното изобразяване на цветовете… дефакто достига 16.2 милиона цвята, чрез базовите 262 хиляди, което лично мен не ме устройва… липсващите цветове от 262 хил. до 16.2 милиона се изобразяват с два съседни чрез трептение м/у двата… така от 64 цвята само един е реален… относно бързината – колкото и бързи да направят грей ту грей превключванията, не могат да помръднат и милисекунда напред черно-бяло-черно превключванията… Виж още »

koko_plioko
koko_plioko

Цитат:


да не забравяме че наближава и още по-нова технология, която би следвало да закопае ТФТ технологията с цветове, ъгли, време за реакция и не най-маловажното – цена


За коя технология говориш? Дай некой линк да се поинформирам малко!

rewind
rewind

заповядай:
http://www.canon.com/technology/display/
в калдата има и новина за тези дисплеи… не съм сигурен, но до 6 месеца, би следвало да почнат да навлизат масово.. нямам време да търся сега…