LG променя приоритетите си – съсредоточава усилия от смартфони върху телевизори

1
20


LG е решил да промени разпределението на ресурсите си и ще вложи част от средствата, които към момента са съсредоточени в мобилния отдел, в сектора за производство на телевизори. В това число спадат и определен брой работници, съобщи информационният сайт ET News.

Според изданието компанията възнамерява да промени приоритетите си и поне за известно време да остави смартфоните настрана. По тази причина LG ще освободи част от работниците в мобилния отдел и ще им възложи задачи при производството на телевизори. Компанията обаче ще продължи да инвестира и в мобилния си отдел, уверяват от ET News.

Изданието твърди, че от компанията са заявили, че „смартфоните все още са важни, но в близките месеци най-добрият шанс за печалби за LG се крие в телевизорите.“ Изненадващ ход с оглед на факта, че компанията се справя добре при телевизорите и не дотам успешно в смартфон индустрията.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
sliderum Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

Нищо изненадващо няма. 4К телевизорите са нещо носещо доста по-голяма печалба, като изключително надценен нов продукт. При тях разликата между произвоствената и продажната цена е огромна. Това обаче няма да е вечно така и от LG, ще се опитат да не изпуснат този „влак“.