Maingear eX-L 15 – ноутбук базиран на Intel Calpella

0
18

Американската компания Maingear в края на миналото лято представи на обществеността своя геймърски ноутбук, под названието Maingear eX-L 15, който е основан на процесор Intel Core Mobile и мощното графично ядро NVIDIA GeForce GTX 260M. Днес обаче, специалистите от САЩ са решили, че е дошло време да се смени платформата с по-съвременна и съответно по-мощна. В новият модел на ноутбука Maingear eX-L 15, ще присъства свежата мобилна платформа Intel Calpella и графично ядро от AMD/ATI с поддръжка на API DirectX 11.

Новият лаптоп притежава 15,6-инчов екран с две резолюции – 1600 на 900 пиксела и 1920 на 1080 пиксела, като в допълнение присъства и светодиодно осветление на матрицата. Потребителите ще могат да избират различни процесори за конфигурацията на своята бъдеща машина, като например: Intel Core i5 или Core i7 и от 4 до 8 GB оперативна памет, стандарт DDR3, твърд диск с обем до 750 GB и записващи оптични устройства DVD или Blu-ray. За работа с триизмерни приложения и игри е наличен графичния адаптер ATI Mobility Radeon HD 5870 с 1 GB видеопамет. Дизайнът на устройството практически не е променен, а така също запазва и черният си цвят.

В допълнение, геймърският ноутбук от Maingear ще бъде оборудван с 2-мегапикселова камера, мрежови адаптери Ethernet и WiFi (с поддръжка на стандарта 802.11b/g/n) и капацитивна акумулаторна батерия. В качеството на операционна система може да се използва Windows 7 Home Premium, Professional или Ultimate. Обновеният ноутбук Maingear eX-L 15 с версия 2010 година вече е достъпен на официалния сайт на компанията, като цената на базовата конфигурация е в размер на $1599.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари