Nokia разработват таблет

0
28

Отдавна в медийното пространство се носеха слухове, че Nokia разработват таблет, но досега те не бяха получили официално потвърждение. Наскоро обаче Главният изпълнителен директор на финландската компания Стивън Елъп потвърди, че Nokia се интересуват от пазара за таблети. Елъп, за съжаление, отказа да коментира повече по тази тема.

„Не сме представяли таблети досега, но очакваме да направим това съвсем скоро,“ каза той. „В момента разучаваме щателно пазара и наблюдаваме реакциите към представения от Microsoft таблет Surface. Ще се опитаме да извлечем някакъв урок именно от него, за да разберем какъв точно трябва да е нашия продукт и кога точно да го представим на пазара.“

Думите на Елъп подкрепят прогнозите на много анализатори за разширено сътрудничество между Nokia и Microsoft. Двете компании успешно разработват смартфони със съвместни усилия, така че преминаването и към таблети звучи като логична стъпка. Самият Елъп потвърди, че компанията му ще стои зад Microsoft, но неколкократно подчерта, че все още не е достигнала до окончателно решение по повод таблетите. Иначе шефът на Nokia изтъкна преимуществата на това потребителите на смартфоните Lumia да могат да ползват и други компютърни устройства със същата марка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари