Nvidia прекратява инициативата GeForce Partner Program

1
645

Nvidia обяви в своя официален блог, че прекратява маркетинговата програма GeForce Partner Program, която вдигна голям шум през последните месеци.

Да си припомним, че за тази инициативата стана известно в началото на месец март тази година. Според Nvidia, нейната главна цел е да се осигури пълна прозрачност на пазара на видеокарти. Но необичайната мълчаливост на компанията и липсата на каквито и да било условия за изпълнението на тази програма доведоха до много спорове и догадки. В крайна сметка Nvidia се отказа от този замисъл.

„Последно време много се изговори за нашата GeForce Partner Program. Клюките, неистините и догадките излязоха далеч извън рамките на нашите намерения. Вместо да се борим с дезинформацията, ние решихме да прекратим тази програма“ – се казва в корпоративния блог на Nvidia.

Отбелязва се, че целта на GPP не е използването на доминиращото положение на пазара, а желанието „да се убедим, че геймърите знаят какво купуват и да могат да направят най-добрия избор“. Според Nvidia, информацията за GPU трябва да е напълно прозрачна и да не се прикрива от купища технологични термини.

Nvidia явно се убеди, че GeForce Partner Program може да навреди на имиджа на компанията и прекрати тази инициатива.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
ХР исто
ХР исто
3 години

Чудесно!